När Arsenal och Brighton & Hove Albion FC möts i Premier League brukar det alltid bli en tuff match mellan två lag som spelar offensiv och underhållande fotboll. Detta är en tidigare analys av arsenal mot brighton & hove albion fc laguppställning. Den kan ha fallit väl ut, men det är intressant att utvärdera i efterhand för att se om vi hade rätt.

Saka och Trossard i strålkastarljuset

För Arsenal kommer den explosiva yttern Bukayo Saka att vara en spelare Brighton måste hålla koll på. Med sin snabbhet och förmåga att gå förbi motståndare utgör han ett konstant hot som kan skapa och avgöra målchanser. På andra sidan kommer Brighton förlita sig mycket på den kvicka och målfarliga mittfältaren Leandro Trossard för att hitta luckor centralt. Dessa båda offensiva nyckelspelare lär få stort ansvar i sina lags anfallsspel och kommer förmodligen vara huvudrollsinnehavare denna match. Det blir intressant att se hur motståndarnas försvar lyckas hantera dem.

Salibas försvarsspel mot Welbeck

En annan intressant duell att hålla koll på är hur Arsenals mittback William Saliba klarar av att hantera Brightons anfallare Danny Welbeck. Saliba har varit en av Premier Leagues bästa försvarare denna säsong och kommer få en tuff uppgift i att stoppa den storväxte och målfarlige Welbeck. Med sin styrka och sin förmåga att vinna dueller i luften utgör Welbeck ett konstant hot i straffområdet. Här kommer Salibas snabbhet och spelförståelse att sättas på prov. Lyckas fransmannen neutralisera hotet från Welbeck?

Mittfältskampen en nyckel

På mittfältet ställs båda lags kreativa mittfältare mot varandra i en avgörande drabbning. Arsenal förlitar sig på den uppfinningsrika duon Ødegaard och Xhaka för att mata fram sina anfallsspelare. Brighton svarar med den skicklige passeraren Moises Caicedo som nyckelspelare. Vilket mittfält som lyckas vinna den centrala kampen och hitta ytor att anfalla kommer vara avgörande för matchens utgång. Här väntas en underhållande fight om herraväldet på planen.

Avgörs matchen av inhoppare?

Avslutningsvis kan matchen mycket väl avgöras av vilka offensiva vapen lagen har att plocka in från bänken. Både Arsenal och Brighton har intressanta alternativ att slänga in i jakten på segermål. För Arsenal kan unga stjärnskottet Marquinhos bidra med fart och fläkt framåt i slutet av matchen. Brighton har i sin tur den rutinerade Danny Welbeck och den lovande Evan Ferguson att lägga in för avgörande mål. Vilka av dessa offensiva hot som får chansen, och framförallt tar den, kan bli helt avgörande för vilka av lagen som tar hem de viktiga poängen från denna match.