I över två decennier har Bomben varit en integrerad del av Svenska Spels utbud, Sveriges ledande spelbolag. Bomben är mer än bara ett hasardspel, det sätter din sportexpertis och analytiska förmåga på prov när du försöker att korrekt förutse resultaten i en rad lagsporter som fotboll, ishockey och bandy. Det här är din guide till att avslöja komplexiteten i Bomben, från hur det spelas till strategier för att vinna.

Vad är Bomben?

Till skillnad från traditionell sportsbetting där du spelar mot huset, fungerar Bomben med ett poolbaserat system, där dina verkliga motståndare är de andra deltagarna. Din primära uppgift är att exakt förutse slutresultatet för alla matcher på en given kupong. Twisten här är att du inte bara förutsäger vilket lag som kommer att vinna, utan snarare de exakta målen eller poängen för båda lagen som är inblandade. Denna sida har tips på oddset bomben.

Spelkupongen för bomben

Biljetten innehåller vanligtvis fyra matcher; ibland kan den dock innehålla så få som två eller så många som tre. Du kan satsa olika belopp som en, två, fem eller tio svenska kronor, vilket multiplicerar din biljettkostnad i enlighet med detta. Denna summa avgör också din potentiella vinst om dina prognoser träffar rätt.
Förstå prispotten

De totala pengarna som satsas av alla spelare bildar en prispott. Så här är det distribuerat:

  • 5% reserveras för en rullande jackpot.
  • 35% behålls av Svenska Spel.
  • Resterande 60% blir prispotten för den aktuella omgången.

Ju mer exakta dina förutsägelser är, desto högre blir din andel av denna prispott.
Den rullande jackpotten

I varje omgång avsätts 5% av den totala insatsen till vad som kallas den rullande jackpotten. Om ingen vinner den omgången förs summan över till nästa. Ibland förstärker Svenska Spel även denna fond med ytterligare pengar, men det finns inget fastställt schema för när detta sker.

Spelstopp – bomben

På varje Bomben-biljett anges den sista dag då du måste placera ditt spel. När denna tid har gått ut är alla insatser låsta och inga ytterligare insatser kan göras. För att hjälpa dig att komma ihåg är denna stopptid alltid satt strax innan det första spelet på din kupong börjar.

Satsa tillsammans

För dem som föredrar kollektivt beslutsfattande eller bara vill dela spänningen kan du delta i syndikatspel. Skapa din egen grupp med vänner och familj, eller gå med i en befintlig grupp. Alla bidrar med en lika stor andel till den totala insatsen, och eventuella vinster delas därefter.

Strategier

Vilken strategi du använder när du spelar Bomben kan variera beroende på dina mål. Om du siktar på en massiv utbetalning kanske du vill ta fler risker i dina förutsägelser. Alternativt, om du är fokuserad på att vinna oavsett belopp, kan säkrare satsningar vara vägen att gå.

Rekordvinster

Den största Bomben-vinsten någonsin går tillbaka till 2011, då en grupp från Västerås prickade in häpnadsväckande 2 660 634 kronor. Det har dock funnits flera andra fall där spelare har kammat hem vinster på flera miljoner kronor, vilket bevisar spelets potential för lukrativa utbetalningar.
Ansvarsfullt spelande

Det är viktigt att komma ihåg vikten av ansvarsfullt spelande. Du måste ställa in olika gränser på ditt konto för att säkerställa att du satsar ansvarsfullt. Dessutom är personer under 18 år eller de som har uteslutit sig själva genom Sveriges nationella Spelpaus-system förbjudna att delta.