Artikelmarknadsföring har många fördelar när den används som en del av en digital marknadsföringsstrategi. Förutom att generera trafik till din webbplats gör det också att du kan kontrollera ditt varumärkes rykte. Eftersom sökmotorer numera fungerar som den största källan till potentiella kunder tenderar användarna att uppmärksamma kundomdömen.

Artikelmarknadsföring tar bort negativ feedback från synligheten och bildar en positiv varumärkesbild i sökmotorerna. Med andra ord förhindrar det ”svart PR”.

När du använder artikelskrivande som en form av marknadsföring på nätet är det viktigt att hålla en konsekvent ton och inkludera alla relevanta ämnen. Förutom att skriva för målgruppen bör du inkludera kategorier, taggar och kreativa funktioner som grafer och videor. Visuella element drar till sig publikens uppmärksamhet och väcker deras intresse för ämnet. Om du använder visuella element för att förbättra din artikelmarknadsföring kan det hjälpa dig att nå dina mål. Här är några av de vanligaste sätten att införliva dem i ditt innehåll:

Att lägga till multimedia är också ett måste när du använder artikelmarknadsföring som en form av marknadsföring online. Att skicka in multimedia till din webbplats kan öka din trafik och PageRank. Du bör också skicka in dina artiklar till artikelkataloger för att få mest exponering. Och när du väl har gjort det kan du även lägga till en video eller en ljudfil för att öka dina marknadsföringsinsatser. På så sätt får du det bästa av två världar.

Varför du bör publicera dina marknadsföringsartiklar online

Det finns många skäl att publicera dina marknadsföringsartiklar online. De kan vara gratis och publiceras på vilken webbplats du vill. Se till att inkludera ditt namn, din webbplatsadress och en länk till din webbplats i slutet av artikeln. Internetbesökare söker ofta en viss typ av information och en välskriven artikel kan vara en värdefull informationskälla för dem. Om du skriver en artikel som ger läsaren ett värde kan den till och med bli en egen succé.

När du skriver en artikel är det första du bör tänka på den webbplats du ska skicka in den till. Har de en solid sidranking? Är innehållet legitimt? Är artiklarna publicerade av andra författare av liknande kvalitet? Kontrollera kvaliteten på webbplatsens riktlinjer för inlämning. De flesta kvalitetssajter för artiklar har strikta riktlinjer och begränsar länkarna till högst två. Detta innebär att din artikel kommer att publiceras på en trovärdig webbplats. Du kommer att bli förvånad över resultaten.

Internet erbjuder många möjligheter att marknadsföra ditt företag. Plattformar för sociala medier är utmärkta för marknadsföring på nätet. De fungerar dock bäst som en del av en omfattande strategi för innehållsmarknadsföring. Sociala medier fungerar bäst när du engagerar dig med kunderna och tillhandahåller användbar information. Du kan även överväga att skapa en blogg för att kommunicera med kunderna och få användbar feedback. Förutom artiklar ger plattformar för marknadsföring online också utrymme för nätverkande med andra experter på digital marknadsföring genom webbseminarier och forum. De är också gratis att ladda ner och använda.

Skillnaderna mellan sociala medier och traditionell marknadsföring

När det gäller social marknadsföring kan vissa människor förväxlas med kommersiell marknadsföring. Medan kommersiella marknadsföringskampanjer endast försöker påverka en konsument att köpa en produkt, syftar social marknadsföring till att påverka en beteendeförändring. Vid social marknadsföring är det inte produkten som står i fokus, utan snarare dess effekt på samhället. Den spelar också en central roll i ett visst ämne eller en viss fråga. Därför är det viktigt att förstå skillnaderna mellan dem innan man försöker sig på dem.

De viktigaste skillnaderna mellan social marknadsföring och traditionell marknadsföring är att sociala medier är mer effektiva för beteendeförändringar än reklam. Det fungerar eftersom det kan påverka konsumenternas attityder och beteenden.

En kampanj för social marknadsföring som riktar sig till tonåringar kan till exempel syfta till att övertyga dem om att använda en kondom i stället för ett paket cigaretter.

Ett annat exempel skulle vara en kampanj för att övertyga dem om att det är ohälsosamt och farligt att sprida rykten. Denna typ av marknadsföring är inriktad på att förändra konsumenternas beteende för att förbättra ett samhälle.

För att påbörja en kampanj för social marknadsföring bör en social marknadsförare ha ett tydligt mål för den. De bör också veta vilken typ av målgrupp de riktar sig till och vilket medium som är mest lämpligt. De bör också ha ett sätt att mäta kampanjens effektivitet. När de har identifierat rätt målgrupp kan de gå vidare med att definiera kampanjens mål. Om målet är att påverka en beteendeförändring måste kampanjens budskap vara tydligt.

Mer information